IPD Interfész - Technológiai újdonság a gyors munkáért

Az IPD egységes felépítményrendszere különböző implantátum platformokon helyezkedik el. A leegyszerűsített, felületkezelt felépítmény megfelel a mai magas esztétikai követelményeknek. A legkülönfélébb esetek megoldásához három változat érhető el: az elfordulásgátlóval ellátott, az elfordulásgátló nélküli, illetve a multiunit rendszerekhez használható interfész.

Az egységes felépítményrendszer rendkívül praktikus, hiszen a hozzájuk kapcsolódó IPD termékek is egységesek, ezért a különböző rendszerek átjárhatóvá válnak.
Picture
 
Picture
 
Elfordulásgátlóval ellátott interfész
Az interfész felülete gyárilag retenciós részekkel van ellátva, így könnyebbé és biztonságosabbá válik a felépítmény ragasztása. Az arany felület nagyon esztétikus, a korábbi megmunkálása miatt további felületkezelést nem igényel. Azonnal ragasztható.
Picture
 
Elfordulásgátló nélküli interfész
Az elfordulásgátló nélküli interfészek remek alapot biztosítanak az implantátumos hidak, szupra-konstrukciók elkészítéséhez. A kúpos kialakítás miatt kisebb eltérések, tengelykorrekciók is végrehajthatóak velük.
Picture
 
Multiunit interfész
Az IPD fejlesztésének köszönhetően a Multiunit interfészek már nem csak a Nobel Biocare rendszerével kompatibilisek. A Multiunit interfészek a legtöbb, az IPD által forgalmazott implantátum rendszerhez elérhetőek, így akár egy munkán belül is kombinálhatóak a különböző implantátum típusok. A kúpos formának hála nagyobb tengelykorrekciók is végezhetőek velük.

A rendszer elemei

Az interfészek lehetővé teszik különböző fogpótlások elkészítését a CAD-CAM megoldásoktól a fémből önthető csavarozható egyéni vagy Multiunit munkákig. Az interfészek platformjai az implantátum rendszereknek megfelelően változóak, ám a felső retenciós rész már a munkának megfelelően egységes. A felépítmények - esettől függően - három szulkuszmagasságban elérhetőek.Az interfészekre a kiégethető fejek és a CAD/CAM rendszerekhez használható szkennelhető fejek szintén három változatban
- elfordulásgátlós
- elfordulás gátló nélküli
- Multiunit

Az interfészekhez kapható egy kis vékony belső csavar, amivel az elkészült egyéni fej ideiglesen rögzíthető. Ez a megoldás egyedülálló a világon! A csavar segítségével a még el nem készült munka válik egyszerűbben szájba próbálhatóvá, ami megkönnyíti az orvos illetve a technikus dolgát. Ez a megoldás alkalmas a kész munka ideiglenes átadására is, mivel kellő képpen rögzíti a koronát az interfészre ragasztás nélkül. Ennek a módszernek köszönhetően lehetővé válik a munkák késöbbi véglegesítése elötti finomítása anélkül, hogy az interfész felülete sérülne, károsodna, oxidálódna.

Ez a kis csavar a felépítmény interfészre ragasztása után is benne hagyható (mivel 5-ös fokozatú tiániumból készül) a teljes biztonság eléréséhez, de ellenkező esetben sterilizálás után újra felhasználható. A belső csavar elég tág, hogy magát a felépítményt az implantátumban rögzítő csavart könnyedén átengedje. A rendszer elemei között találhatunk laborcsavart is, ami a fogtechnikai laborban történő elkészítés során képes helyettesíteni ezt a kis csavart. A csavar használatához speciálisan hozzá kifejlesztett csavarhúzó szükséges.
Az IPD interfészek CAD/CAM támogatása teljeskörű, a tervező szoftverekhez a elérhető támogatás már a csavarhoz passzoló belső kialakítással van ellátva.

Az IPD interfészek előnyei

- Biokompatibilis: Az interfészek, csavarok 5-ös osztályú, teljesen szövetbarát titánból készülnek.
- Tökéletes pontosság: Az IPD minden eleme a legmodernebb megmunkálással készül, így a kapcsolat az implantátum és az interfészek között tökéletes.
- Felépítményt rögzítő csavar: A felépítmények ideiglenesen egy csavarral rögzíthetőek az interfészhez, ami a könnyebb munka mellett lehetőséget biztosít az ideiglenes átadáshoz. A korrekció az interfész károsodása nélkül végezhető.
- CAD/CAM támogatás: Az IPD minden lehetséges támogatást megad a következő fogászati tervező szoftverekhez: Exocad, 3Shape, Delcam, Dentalwings és EGS. A támogatás könnyen elérhető és felhasználható a tökéletesen pontos munkák érdekében.
Picture
 
- Több fogínymagasság: A klinikai tapasztalatok figyelembe vételével az IPD különböző sulcus-magasságokhoz különböző interfészeket kínál. Ezzel megakadájozható az ínyszövet találkozása a cementel, amennyiben ez szükséges.
- Felületkezelt interfészek: Az arany színű galvanizált felületek sokkal esztétikusabbak, elkerülhetőek vele az elszíneződések, szürke árnyékok a fogínyen. Ez az eljárás nem csak a pótlás belső színhatását javítja nagy mértékben, de keményíti az interfész felületét is.
- Ragasztásra előkészített: az interfészek retenciós részei elő vannak készítve a cementel való ragasztásra, ami nem igényel egyéb előkészítést, felületkezelést, ezzel sokkal tarsóabb, biztonságosabb ragasztás érhető el.
- Kombinálható: Az interfészek platformlya implantátun típusonként, márkánként, rendszernként különböző, de a retenciós része már egységes. Ennek következménye, hogy a munkákban lévő különböző implantátumok az interfészek rátétele után szabadon kombinálhatóak egymással.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus